30. 12. 2016.

Budžet opštine Kotor Varoš za 2017. godinu iznosi 8,3 miliona KM,snižen porez na nepokretnosti



Budžet opštine Kotor Varoš za 2017. godinu iznosi 8,3 miliona KM, odlučili su danas odbornici koji su na posebnoj sjednici jenoglasno usvojili Prijedlog budžeta.
Glasovima svih 23 prisutnih odbornika usvojen je i rebalans budžeta za 2017. godinu. Tim potezom su rashodi iz opštinske kase povećani sa 7,95 miliona koliko je planirano osnovnim budžetom na 8,16 miliona KM.
Jednoglasno je donesena i odluka o visini poreske stope za porez na nekretnine koja đe za 2017. godinu iznositi 0,06 odsto. Time je drastično smanjena u odnosu na  stopu za 2016. godinu 0,20 odsto po kojoj je stanovništvu i privredi obračunat porez na nepokretnosti, što je tada dovelo do ogromnog rasta računa.
Odluke u vezi sa budžetom i poreskom stopom podržali su i odbornici najjače opozicione stranke SNSD-a.


– Podržali smo budžet jer je to najvažniji dokument za funkcionisanje opštine. Ne želimo da pravimo opstrukcije i naš stav je da svi moramo podržati donošenje budžeta. Glasali smo i za odluku o utvrživanju poreske stope jer je ona konačno smanjena na nivo iz 2015. godine – rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a Branko Ponorac.

Nema komentara:

Objavi komentar