17. 12. 2016.

ŠIPRAGE:Raspisan novi konkurs za posao u školi za prijem pripravnika na poziciju nastavnika razredne nastave


Osnovna škola “Petar Kočić” u Šipragama raspisala je ponovljeni konkurs                                             
za prijem pripravnika na poziciju nastavnika razredne nastave na neodređeno vrijeme nakon što je prethodni poništila Republička prosvjetna inspekcija zbog namještanja posla snaji direktora škole Nikole Kurušića.
Konkurs je objavljen u srijedu i od tada teče rok od osam dana u kojem se mogu prijaviti zainteresovani kandidati. Testiranje i intervju sa kandidatima koji ispunjavaju uslove konkursa biće obavljeno 26. decembra u 12 časova u prostorijama škole u Šipragama.
Republička prosvjetna inspekcija poništila je prethodni konkurs, jer su utvrđene nepravilnosti u konkursnoj proceduri. Kontrola je uslijedila na osnovu žalbe kandidatkinje Emine Čirkić, koja je na konkursu završila tek četvrta, a prva je na osnovu sumnjivog bodoovanja bila snaja direktora škole.
– Vanrednim inspekcijskim pregledom utvrđene su nepravilnosti u konkursnoj proceduri. Rješenjem republičkog prosvjetnog inspektora naloženo je da bude ponovljena konkursna procedura – navedeno je u rješenju republičkog prosvjetnog inspektora Tatjane Popović.
Čirkićeva kaže da će se ponovo prijaviti, iako sumnja da će i u ponovljenoj konkursnoj proceduri dobiti posao. Ona je sa prosjekom ocjena blizu deset i kao dupli stipendista republičkog Fonda “Dr Milan Jelić” završila tek četvrta na listi. Maksimalnih šest bodova na intervjuu, koji je presudio, dobila je samo jedna osoba, a Emina tvrdi da je konkurs bio prilagođen kandidatkinji koja je direktorova snaja.
– Na konkursu je bila prošla djevojka koja već radi u toj školi i koja je imala najmanji prosjek ocjena tokom studiranja, ali je osvojila najveći broj bodova na intervjuu. Bodovali su radni staž djevojci koja počinje da radi kao pripravnik.Osim toga ta djevojka je u rodbinskoj vezi sa direktorom – rekla je Čirkićeva.
Kurušić je tvrdio da je komisija pošteno radila svoj posao, da je sa bodovnom listom bilo sve u redu, a da sa kandidatkinjom koja je dobila posao nije u rodbinskoj vezi i da samo imaju isto prezime.

Nema komentara:

Objavi komentar