06. 12. 2016.

Formiranje vlasti počinje 13. decembra, o budžetu dva dana kasnije



Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kotor Varoš biće održana 13. decembra u deset časova, odlučio je danas skupštinski kolegijum kojem su prisustvovali čelnici stranaka koje će imati odbornike u novom sazivu.
Na dnevnom redu konstitutivne sjednice je donošenje odluke o primopredaji dužnosti i imenovanje komisije za primopredaju dužnosti predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine. Osim toga planirano je i imenovanje etičkog odbora i savjeta za opštu i bezbjednost saobraćaja.
Dva dana kasnije biće održana i posebna sjednica Skupštine opštine na kojoj bi trebalo da bude usvojen Nacrt budžeta za 2017. i Nacrt rebalansa budžeta za 2016. godinu, te donošenje odluke o načinu i uslovima prodaje opštinskog zemljišta neposrednom pogodbom.
Sjednicu kolegijuma sazvao je predsjednik Skupštine opštine iz prethodnog saziva Ibrahim Palić kako bi započeli proces konstituisanja parlamenta poslije lokalnih izbora održanih u oktobru.
Sastanku su prisustvovali čelnici SDS-a, PDP-a, SNSD-a, DNS-a, SDA, SP-a, liste “SRS – Srpska u sigurne ruke” i Hrvatske koalicije Kotor Varoš HDZ BiH – HNS BiH.
Stranke koje su u prošlom sazivu činile većinu, SDS, PDP i SDA, imaju većinu i u novom sazivu, ali je ona veoma tijesna sa 14 od 27 obornika. Već duže vrijeme traju pregovori sa nekoliko stranaka koje bi pojačale većinu i obezbijedile stabilniji i efikasniji rad Skupštine opštine. Kako stvari stoje skupštinskoj većini priključiće se DNS, SP ili Hrvatska koalicija Kotor Varoš HDZ BiH – HNS BiH.

Nema komentara:

Objavi komentar