13. 12. 2016.

ŠIPRAGE SLAVE

Kako je naš blog,ranije najavio, IBRAHIM PALIĆ,novi predsjednik SO K.Varoš.



 Ibrahim Palić iz SDA, dosadašnji predsjednik Skupštine opštine Kotor Varoš, i u naredne četiri godine obavljaće tu funkciju, a za zamjenika lokalnog parlamenta na današnjoj konstitutivnoj sjednici izabran je Radenko Čupić, kadar PDP-a.
Na sjednici je za zamjenika načelnika izabran Mladen Trivunović iz SDS-a, a za vršioca dužnosti sekretara Skupštine Snežana Jurić /SDS/, koja je tu funkciju obavljala i u protekle dvije godine.

Sve prisutne odbornike je pozdravio načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i poželio im sreću u radu na dobrobit građana koji su im ukazali povjerenje.
Konstitutivna sjednica SO Kotor Varoš u novom sazivu počela je polaganjem zakletve i potpisivanjem izjave odbornika koji će u naredne četiri godine sjediti u klupama lokalnog parlamenta.Tri odbornika su iz privatnih razloga vratili mandate, tako da su umjesto Mladena Trivunovića i Snežane Jurić iz SDS-a novi odbornici Milorad Savanović i Mladen Tepić, dok je Draganu Petrušić iz PDP-a u skupštinskoj sali zamijenio Nemanja Knežević. Skupština u Kotor Varošu će brojati ukupno 27 odbornika, a najviše mandata osvojio je SDS koji će sa koalicionim partnerima, PDP-om, SDA/SBB, DNS-om i SP-om činiti skupštinsku većinu. SDS će predstavljati šest odbornika, zatim slijede PDP sa pet odbornika, četiri će imati SNSD, tri DNS i SDA/SBB, po dva će imati SP, HDZ BiH – HNSBiH i SRS – Srpska u sigurne ruke.

Nema komentara:

Objavi komentar