12. 12. 2016.

NOVI(stari) PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE KOTOR VAROŠ


 Za predsjednika Skupštine će biti imenovan Ibrahim Palić iz SDA.

U utorak, 13.12.2016. godine, sa početkom u 10:00 časova u sali Skupštine opštine biće održana konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kotor Varoš. Na dnevnom redu planirane su 24 tačke, a između ostalog biće verifikovani mandati novoizabranih odbornika, imenovani predsjednik i potpredsjednik Skupštine, zamjenik načelnika Opštine i sekretar Skupštine opštine i imenovane Skupštinske komisije.

Po Zakonu o lokalnoj samoupravi sjednicom Skupštine do izbora novog skupštinskog rukovodstva će predsjedavati radno predsjedništvo koje će činiti najstariji odbornik Radenko Čupić (PDP) u svojstvu predsjednika i dva najmlađa odbornika - Bojan (Zoran) Đekanović (SDS) i Nemanja Knežević (PDP).

Skupštinsku većinu predvodiće blok koji je činio vladajuću koaliciju u prethodnom mandatu – SDS, PDP i SDA. Šest odbornika SDS-a, pet PDP-a i tri SDA dovoljno je za većinu jer imaju 14 od 27 odbornika. U skupštinskoj većini učestvovaće i HDZ BiH-HNS BiH sa svoja dva odbornika a želju da učestvuju u vlasti izrazili su i u DNS-u i SP-u. U opoziciji bi u tom slučaju ostao SNSD sa četiri i lista “SRS – Srpska u sigurne ruke” sa dva odbornika.

Mladen Trivunović iz SDS-a biće imenovan za zamjenika načelnika opštine, za predsjednika Skupštine će biti imenovan Ibrahim Palić iz SDA, pozicija potpredsjednika Skupštine pripašće Radenku Čupiću iz PDP-a a Snežani Jurić iz SDS-a će pripasti pozicija sekretara Skupštine opštine

Nema komentara:

Objavi komentar