08. 11. 2016.

KV dobar za zivot, ruzan za oko

Euroblic je napravio reportazu o Kotor Varosu u kojem je zakljuceno kako prvi utisci navode da je zivot u KV solidan, ali da slike okruzenja stete tom ugledu.
Prekopane ulice, šetališta i pločnici, jaruge u centru, gomile ogrevnog drveta oko stambenih zgrada uz zaglušujući zvuk motornih pila, zapušteni stari i znameniti objekti kao što je državna osnovna škola, gomile lišća, sivilo na fasadama su primjeri koje prvo primjeti putnik prolaznik ili gost koji se na kratko zaustavi zbog usputnih poslova.
Iz razgovora sa gradjanima EuroBlic zaključuje da se u KV ne živi tako loše kao što izgleda na prvi pogled. Mjestani se hvale da su bivša državna preduzeća uspešno privatizovana, da većina stanovnika ima posao i da je tome doprinjelo više inostranih investitora koji su u KV otvorili fabrike.
Ipak, to nije mnogo pomoglo izgledu grada u kojem, naprimjer, gradski stadion na kojem utakmice igra FK Mladost, deluje kao sablasna razvalina o kojoj vlast uopšte ne vodi računa.
Da nije tako, vjerovatno ni spomen-kosturnica poginulim borcima NOB, ne bi izgledala očajno. Davno otpale kamene ploče, trava, korov, gomile lišća pokazuje da su i te vrijednosti u KV zaboravljene, zanemarene ili ostavljene po strani za neka druga vremena.
(Blic)

Nema komentara:

Objavi komentar