06. 11. 2016.

LOVAC UBIO DIVLJU SVINJU NAKON ŠTO JE NAPALA I POVRIJEDILA ŽENU

Mladen Kalamanda, protiv kojeg je otvorena istraga zbog sumnje da je nezakonito odstrijelio divlju svinju, učinio je to nakon što je ranjena divlja životinja napala i povrijedila ženu u njegovom komšiluku.
Centar javne bezbjednosti Banjaluka saopštio je u četvrtak da je Kalamanda prijavljen policiji zbog sumnje za nezakonit lov divlje svinje u mjestu Orahova i da je to učinio lovočuvar, koji je pronašao odstrijeljenu divlju svinju, te da su poslije ispitivanja, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, od njega oduzete dvije lovačke puške sa municijom. Iz policije su najavili da će protiv Kalamande biti podnesen izvještaj nadležnom tužilaštvu za počinjeno krivično djelo nezakonit lov.
U priči koja je stigla do policije i tužilaštva došlo je, međutim, do potpunog obrta, a sagovornici ističu da Kalamanda nije učinio ništa nezakonito, već da je naprotiv zaustavio ranjenu zvijer, koja je stigla u selo.
Predsjednik Lovačkog udruženja “Uzlomac” Nedeljko Glamočak kaže da u ovom slučaju nema krivične odgovornosti i da je Kalamanda nevin.
– Kalamanda je član lovačke grupe iz Šipraga i kada su mještani zatražili njegovu pomoć, on je obavijestio udruženje i tražio dozvolu da uđe u kotorvaroško lovište i odstrijeli ranjenu divlju svinju. To je bio ispravan potez jer je prijetila opasnost od ranjene divlje svinje, što se i potvrdilo kada je napala jednu ženu. Odstrijeljenu divlju svinju je predao lovočuvaru i sve dalje je obavljeno po proceduri. Kalamanda ne snosi nikakvu odgovornost, jer je uz našu saglasnost odstrijelio opasnu divlju svinju – ustvrdio je Glamočak.
Kalamanda je opisao kako se sve odigralo.
– Bio sam u kući kada sam dobio poziv od komšije iz Duboke da je divlja svinja napala i povrijedila ženu. Otišao sam kući, uzeo pušku i obavijestio lovačko udruženje. Kad sam stigao vidio sam divlju svinju oko koje su bili psi. Predstavljala je ogromnu opasnost i nisam imao drugog izbora nego da je ustrijelim – rekao je Kalamanda i dodao da je ustrijeljenu divlju svinju predao lovočuvaru

Nema komentara:

Objavi komentar